Tebrikler! Yeni sitemizin ilk sorusunu siz sordunuz. Siparişinizde kendinizi tanıtırsanız küçük bir hediyemiz olucak.

Sorunuza detaylı cevap vermek için sizi beklettim. Bir çok kullanıcımız scada ile animasyon oluşturmak için benzer sorular soruyor. Bu vesile ile detaylı olarak açıklamaya çalışıyım.

Scada da hareketli resimler hangi yöntemler ile yapılabilir?

1. Symbol factory animasyon özelliğinde görünür-görünmez blink veya iki farklı renkte blink özelliği kullanılabilir..

2. .Net component picturebox nesnesini kullarak yapabiliriz. Picturebox ile bir kaç farklı şekilde animasyon yapılabilir.

  • Picture box üzerine sağ tıkladığımızda açılan menüde on image ve off image seçip, belirlediğimiz tag’ın değerine göre iki resim’den birini ekranda gösterebiliriz.
  • Daha fazla sayıda resim göstermek istiyorsak iki veya daha çok picturebox’ı üste üste yerleştirip, Nesne üzerine sağ klik yaptığımızda açılan menüde Animasyon altında visible özelliği ile dilediğimiz picturebox’ı görünür yapabiliriz.
  • Picture box off image olarak gif uzantılı resim dosyası seçebiliriz. Gif dosyasını oluşturmak için yardımcı programlar kullanmalısınız. Veya üzretsiz sunulan gif dosyalarını kullanabilirsiniz. Gif dosyaları içersinde bir çok resim bulunur ve bu resimler belli periyotlarda gösterilir. Böylece hareketli resimler oluşturebilirsiniz.

3. Animator activex’imizi kullanabilirsiniz. Bu activex’in projemize nasıl adapte edileceği konusunu blogumuzun Scada’ya ActiveX ekleme sayfasından öğrenebiliriniz.

Not:

  • Resmi ekran üzerinde gezdirmek için nesne üzerine sağ klik yapınca açılan menüde Animasyon içersinde location x ve y parametrelerine tag tanımlamanız yeterlidir.
  • Resmin boyutunu değiştirmek içinse yine Animasyon içersinde heigth ve witdh özelliklerine tag tanımlamalısınız.