42 adet güncelleştirme yapılan versiyon 5.0.0’a ek olarak bazı ilaveler yaptık. Versiyon 5.0.0 da yapılan geliştirmeleri buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz. Son versiyon 07.03.2013 tarihinde versiyon 5.0.3 olarak yayınlandı.

Yeni Eklenen Özellikler:

  • Scada nesnelerinin Backcolor, Forecolor, Enable, Visible ve Text özelliklerinin runtime’de dinamik olarak değişmesini sağlayan Tag seçimine karşılaştırma metodu eklendi. Önceden Tag’ın değeri bir olduğunda On sıfır olduğunda ise Off olarak seçilen özellik aktif ediliyordu. Yeni eklenen fonksiyon ile karşılaştırılacak değeri belirleyebiliyorsunuz. Sabit bir değer yerine Başka bir tag’da kullanılabiliyor. Karşılaştırma metodunuda siz belirliyorsunuz. Küçükse, küçükse eşitse, büyükse, büyükse eşitse, eşitse veya farklıysa metodlarından birini seçebilirsiniz.
Karşılaştırma Metodu

Karşılaştırma Metodu

  • Omron Fins Ethernet protokolü eklendi. Omron Plc’ler ile seri port üzerinden Host-Link protokolü ile erişim sağlanıyordu. Yeni eklenen Omron Fins Ethernet protokolü ile çok daha hızlı haberleşme yapılabilir. Testlerimizde 60 adet word boyutundaki değişkenlerin hepsi saniyede 50’defa okunabilmiştir.
  • Runtime’da chart seri değiştirme fonksiyonu Versiyon 5.0.0 ile eklenmişti. Bu fonksiyonda yaptığımız iyileştirme ile, seri ve tag seçimi iyileştirildi. Tag’lara verilen son seri isimleri kaydediliyor. Böylece aynı tag tekrar seçildiğinde veya başka bir chart için seçildiğinde seri ismi otomatik olarak geliyor. Otomatik gelen seri ismini takrar değiştirmeniz mümkün tabii ki.