Webserver açılış sayfasını değiştirebilirsiniz. Dinamik olarak oluşturulan açılış sayfasına firmanızın logo’su veya farklı grafikler ekleyerek daha görsel hale getirebilirsiniz.

1.Runtime ilk çalıştığında WinTr scada açılış sayfasını dinamik olarak oluşturur ve proje klasörü altında “WWWRoot” isimli klasör içersinde “index.html” isimli açılış sayfasını oluşturur.
2.Bu dosyanı açıp html kodları ile yeniden düzenleyin. Fakat ana yapısını bozmayın. “index2.html” olarak kaydedin.
3.Runtime çalıştıktan bir süre sonra “index2.html” dosyasını “index.html” dosyası üzerine kopyalamalıyız. Bu işlem için aşağıdaki script’i yazdım.

Public Tag_9 As String

Public Sub Load

if Tag_9 = 3 then

FileCopy(“C:\Users\Salih\Desktop\TestProjesi\WWWRoot\index2.html”, “C:\Users\Salih\Desktop\TestProjesi\WWWRoot\index.html”)

End If

if Tag_9 < 5 Then Tag_9 += 1

End Sub

Bu scripti açıklayalım. Kopyalama işleminin bir süre sonra olması için Tag_9 script her çalıştığında bir bir artırılıyor. Sayı 3 olduğunda kopyalama bir kere çalışacaktır. Bu scripti scada açılış sayfasında Refresh fonksiyonunda seçmeliyiz.

Not: FileCopy methodunda dosya yolları sizin bilgisayarınızda farklı olacaktır. Script içersinde bu yolları değiştirmelisiniz.

Scada’nın kapatılıp tekrar çalıştırılmasında yeniden çalışması için Tag_9’ı sıfırlamalıyız. Bunun için farklı bir script daha yazıp Control Panelinde Runtime Shut Down Script olarak seçmeliyiz.

Public Tag_9 As String

Public Sub Load

Tag_9 = 0

End Sub

Örnek projeyi buradan indirebilirsiniz. http://www.fultek.com.tr/index_dosyalar/WebServer.zip