Bu versiyonda daha çok ekran dizayn bölümü ile ilgili güncellemeler yapılmıştır.

– Redundant çalışma şeklinde partner erişim hata sayacı eklendi.

Çoklu nesne seçim menüsü

Çoklu nesne seçim menüsü

– Scada nesnelerinin hizalamak “Space Object Horizontal/Vertical Equal” fonksiyonları eklendi.

– Scada nesnelerinin en ve boyunu eşitlemek için “Size Object Horizontal/Vertical Equal” fonksiyonu eklendi.

– Ctrl + ok tuşları ile seçili nesnenin en ve boyunu ayarlayabilirsiniz. Ctrl tuşuna basmadan nesneyi ekranda yukarı/aşağı veya sağa/sola taşıyabilirsiniz.

– Ok tuşları ile çoklu nesne taşıma hızlandırıldı. Screen arka planında resim kullanıldığında ortaya çıkan yavaşlama giderildi.

– Büyük database uyarısı(Historical data too much….) runtime ilk açıldığında sizi uyarıyordu, bu uyarı kaldırıldı. Control panelinde bakım için kullanabileceğiniz  “Sort of Lastvalue” butonu eklendi.

Bit In Tag

Bit In Tag

– “Bit In Tag” fonksiyonunun daha hızlı kullanılması için düzenlemeler yapıldı. Aynı anda tüm bitler için tag oluşturulması sağlandı.

TextBox ve Label

TextBox ve Label

– TextBox ve Label için yeni özellikler eklendi. Decimal Place(Virgülden sonraki hane sayısı), Thousand Separetor(Binlik işareti), Min/Max ve Unit(Birim etiketi)

– Sayfa öz niteliklerine script ile erişim mümkün kılındı. Ek olarak script ile kullanılabilecek Zoom fonksiyonu eklendi. Yeni eklenen bu özellikler ile script ile scada sayfasını yeniden boyutlandırabilir ve ekranın istediğiniz bölgesine taşıyabilirsiniz. Bunun yanı sıra sayfanın tüm öz niteliklerine erişim imkanı ile scada sayfasını dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Bu konu hakkında daha fazla bilgi için tılayınız: Script ile sayfa öz niteliklerine erişmek