Delta plc modbus ile haberleşir ancak önce plc’yi modbus olarak ayarlamalıyız. Plc’yi modbus olarak ayarlamak için aşağıdaki kodu yükleyin.

http://www.fultek.com.tr/index_dosyalar/rs232rtu.dvp

Plc’niz faklı model veya tip’de olabilir. Benzer kodu plc’nize uygun şekilde revize edin. Bu kod plc’ye yüklendikten ve plc run yapıldıktan sonra; Delta plc editör programı plc ile bağlantı kuramayacaktır. Communication settings bölümünden plc bağlantı ayarlarını Modbus Rtu olarak değiştirin. Delta plc programı plc ile modbus üzerinden bağlantı sağladıktan sonra plc programını kapatın. Zira bilgisayarınızın seri portunu kullanıp scada’nın bu porta erişimine engel olacaktır.

WinTr scada Modbus Rtu/Tcp-Ip Master bölümünden yeni bir istasyon ekleyip, plc ile haberleşmeyi başlatabilirsiniz. Bu ksımdaki ayarlar Delta plc programında yaptığınız ayarlar ile aynı olmalıdır. Delta Plc modbus adreslerine aşağıdaki excel dosyasından erişebilirsiniz. Ayrıca bu dosya içersinde delta plc com1 ve com2 portlarının modbus olarak ayarlanması için gerekli plc programı’da vardır. http://www.fultek.com.tr/index_dosyalar/delta_modbus.zip